Matevent på Häringe Slott
Laga mat tillsammans i vår matateljé och njut av att äta upp
den med den sprakande brasan i bakgrunden. Hemma-hos känsla där Kent är er värd
från start till slut. Ni kommer självklart prata mat och dryck, men Kents kunskaper
sträcker sig längre än så och han går in på dukning, värdskap, dryckestips och
allt annat man kan tänkas komma in på när man lagar mat tillsammans. Läs igenom
temana till höger och välj ett som passar er!
Mat & Vin i Kombination
Många väljer att kombinera matlagningsaktiviteten med en
vinprovning där ni får prova viner som passar till maten ni sedan ska laga.
Till varje rätt så provar vi två viner.
Hela aktiviteten med genomgång, indelning och matlagning tar
1,5-2 timmar innan ni sätter er till bords. Vi anpassar såklart ingredienser efter
allergier och andra önskemål, se till att meddela oss i god tid.
BRA INFO
Vi startar kvällen med något gott i glasen, kanske några
kanapéer, chark eller snacks. (Detta
finns klart när ni kommer) Framför den sprakande brasan delas ni in i grupper,
får ett förkläde och en presentation om kvällens tema.
För grupper upp till 10 personer lagar vi tre rätter och för
grupper över 10 personer gör vi alltid lite fler rätter, mer som en
avsmakningsmeny. Det viktiga är att alla skall få en insyn och lära sin nya
inom gastronomi.
Ibland kan Kent behöva hjälp med att duka upp kvällens
middagsbord, servettvikning, dekoration är en viktig del, samt att glas och
bestick tas på fullt allvar.
Vi dukar upp en mindre bar på pianot, där finner ni lokalt
bryggt öl, vitt och rött vin och Häringe Slotts egen äpplemust. Slottet har en
fin vinlista om ni önskar specifika drycker. Kent är även sommelier och vill ni prata dryck innan er ankomst så är det bara att ringa.
0709701424 eller info@gastrovin.se
0709701424 eller info@gastrovin.se
Kommentarer
Skicka en kommentar