Pinotage är kryddan!
Bisarrt bra tryffelburgare, kräver sitt vin och vi drar oss åt de
sydafrikanska vinerna och lämnar plats åt deras nationaldruva Pinotage. Mycket
smak av bästa kött, då kan inte det bli annat än bra med dessa smakrika
droppar.
The Owl Post Pinotage tillhör
Neethlingshofs prestigeserie; ”The Short story Collection” som fokuserar på
gårdens filosofi och historia. Djurmänniska som jag är så bryr jag mig mycket
om hur naturen har sin gång. På Neetlingshof så sätter man upp stora stolpar i
vingårdarna enbart för att trakten ugglor (Se label) skall kunna slå sig ned
och spana in vingårdarnas husdjur så som möss och andra gnagare. Man kan säga
att dessa djur blir som plockgodis för de stora fåglarna och, med hjälp av att
fåglarna håller ”rent” så blir skaderisken på rankorna befintligt mindre.
100 % av druvan Pinotage. Åter
igen en druva som får mycket obefogat skit. Ta druvan för vad den är och njut
av kvalitet och frukten som den blir. Jag gillar verkligen Pinotage av fler
anledningar. Vinet är dovt och vackert sett i mitt glas, doften är varm och
inbjudande. Toner av vanilj och härlig ek finner jag både i doften och smaken.
Ett balanserat vin fin bärighet, galanta tanniner och ett långt avslut.
Burgare gjorda på svenskt högrev,
en stor del fett, formas och steks i mängder med smör. Smaksätts med
svartpeppar och salt. Se recept nedan. Majonnäsen och den picklade löken är ett
måste. Likaså med brödet. Smörstekt surdegsbröd. Alla smaker har sin plats i
kalaset och ingen får glömmas bort.
Vinet vill ha något att bita iför
att släppa mer på sin personlighet och det får vinet genom köttets feta smak
och protein. Majonnäsen rundar av viner och får en mjuk känsla i munnen. Lökens
inverkan blir som att man kryddar upp vinets syra. Brödet smörjer vinet och
frasigheten består en lång tid i munnen och detta är vad man kallar fredagsmys.
”Neethlingshof är medlem i Biodiversity & Wine Initiative som är en
föregångare mellan Sydafrikas vinindustri och sektionen för bevarande av
Sydafrikas natur. Man kan beskriva det som att de arbetar på liknade sätt som
på ekologiska vingårdar men har gått steget längre, då man vill bevara
sydafrikas natur och växtkultur. Farmen är även Integrity & Sustainability
Certifierad. I Neethlingshof vingårdar arbetar man för att allt ska vara så
naturligt som möjligt, varför man tagit bort en del av vinet och istället
planterat buskar och träd där.”
Kommentarer
Skicka en kommentar