Hotel Dorsia #krogkoll
Hotellet som tog mig tillbaka till tidigt 1900 tal och mer
bestämt Paris. Här skulle jag nu tillbringa en lång eftermiddag med Miss E och Miss W. Har hört massor om stället och kände att jag inte vill lägga någon vikt
i om vad som sägs, jag vill uppleva och sen göra en egen bedömning. Efter en
shoppingtur så drog nu klockan sig mot 14, så tiden var aktuell för lite gott i
magen och något svalkande i stupen. Med ett glatt mottagande så fick vi vårt
bord. Får inte glömma att hovmästarinnan var så trevlig och söt som socker i sin vita klänning.
Menyer
och ett lättare intro från samma Madame, fick nu en känslan av att här kommer jag
trivas. I ett hörn med sköna fåtöljer, nära kökets puls så är jag hel nöjd. Vår
första kypare kommer in och hälsar oss välkomna med ett glatt leende. Vi får
förklarat om hur vi skall välja mat och vin, såklart har jag hört att vinlistan
är välmatad så jag dricker gärna från källaren. Vid denna tid på dygnet finns
en mellanrätters meny som man gärna tar en av varje av. Vi bestämmer oss för en
avsmak med fyra rätter så vi kan dela lite mellan oss.
Till en början så kommer
en skål med goda oliver in med tryffelchips. En smakrik början. Första vinet
för eftermiddagen blir Fx Pichler Gruner
Veltliner Smaragd, Urgestein Terrassen. Ett enastående vin med perfekta toner
av grapefrukt med livliga mineraler. Vilken start. Salongen är ganska tom vid
den här tiden på dygnet men det finns massor att titta på som elegant
inredning. Vi får hela tiden uppvaktning av våra kypare som nu är två till
antalet. Snacka om focus.
In kommer nu rätterna som doftar ljuvligt och vi får en presentation
av ännu en kypare, snacka om teamkänsla, är vi på stjärnkrog? Spelar ingen
roll, jag älskar att bli uppassad. Rätter som sotad tonfisk, Ponzu, gurka,
sesam och räkchips. Tempurafriterad färsk
pilgrimsmussla med palsternacksmasala, mandelmjölk och sötsur jujube dip.
Råbiff på innanlår från gröna gårdar, friterad kapris, äggkräm, pepparrot och
ännu mer tryffelchips. Kalvcarpaccio med champinjoner, sudachimajonäs,
koriander och vitlök.
Alla rätter galet
bra. Inte att förglömma så började jag så klart med några ostron för att liva
upp munlädret för de kommande höga smakerna. Nästa vin har en högre restsötma men är full av ung fräsch
frukt, låt mig presentera 2011 Fritz
Haag Brauneberger Juffer, Riesling Spätlese. Vilken njutning. Rätterna
kommer jag inte penetrera i smaker mer än på så sätt att det var mycket hög
standard på maten och allt smakade fint. Räkchipsen med tonfisken, hade jag
fått den serverad på någon stjärnkrog så hade jag haft mer förståelse. Sådan
klass är med på Dorsia.
Vi råkade sitta lite för länge, som väntat när man har
det trevligt. Salongen var som sagt tom när vi kom och när vi gick vid 1730
tiden så var det full, och det intressanta är att här satt de snygga hunkarna
som säkert tog Dorsia som förvärmare, till familjen från landet som var så fint
klädda för kvällens teater. Som jag skrev innan så är jag nöjd med en kypare
som tittar på mig, är lyhörd och har ett glatt leende, på Dorsia uppfyller man
alla mina krav med råge. Räknade till att vi fått betjäning av inte mindre än 4 damer den eftermiddagen och att två hovmästare var framme hos oss flertalet
gånger under vistelsen och frågade om vi hade det bra. Dorsia går till minnet
av en mycket skön eftermiddag, med galant bra mat, välfylld vinlista och
fantastik personal. Hit kommer jag snart tillbaka, då kommer jag parkera mig i
där hörnan en hel dag och kväll för här har man det bra.
Tack till Er alla på
Dorsia, ni arbetar på ett vackert palats men ni är pricken över i:et!
Kommentarer
Skicka en kommentar