Chablis 1er Cru, Montée e Tonnerre 2014
Rökt mat till vin? Ja just de
ja! Då går det inte att servera ett vitt torrt vin till denna smakfulla lilla
bit. – Jo då, det kommer gå galant. Kvällens vin från Winefinder är ett
perfekt val till vår varmrökta lax med wasabi och bränd grädde med smaker av laxrom och rosmarin. Jag kommer direkt
att ta vinet till en högre nivå, tack vare fetman från krämen som kommer att få
vinet till sin tydliga frukt. Att Wasabi och dess hetta lockar fram en
jordighet och dess blöta sten tonen är mer än intressant. För att inte återgå till
fisken rökta toner och feta textur som gör att vinet gräver ned sig i sin
tydliga Terroir. Sippa på vinet i stor kupa och mata dig själv med denna enkla
rätt ,så kommer du att få nys om att Chablis på denna topp inte annat gå än älska!
Varför inte ta och beställ vinet till helgens bravader, garanterar att vinet
kommer även att gilla sitt sällskap av gravad lax, med varför inte till lutfisken
om det finns en stor kopparkastrull med varmt brynt smör till. Låt oss skåla i
dess vin Terroir och inse att Chablis är riktigt gott. I glaset har vi 2014 Chablis 1er Cru, Montée e
Tonnerre. (91p)
”Montee de Tonnerre är
en 1er cru-gård som ligger granne med Grand Cru Blanchot. Jordarna här bestär
av kalkhaltig lera och så kallad Kimmeridgean, kalksten som formats av små
ostronfossil”
Kommentarer
Skicka en kommentar