2010 Sito Moresco Gaja. #Winefinder

Familjen som för mig är en av de mest anrika vinfamiljerna i hela världen, det finns ingen annan familj som gjort som Gaja, snacka om att gå sin egna väg. Pappa Gaja är en den stora vin guden i Italien. Medans andra toppfirmor kört på i de klassiska stilen, så tog Gaja Gaja de italienska vinerna till en ny dimension. Att gå från ett skördeuttag på normala 80 hl/ha till ”ynka” 35 hl/ha. Totalt så regerar familjen över 97 ha i Piemonte och 76 ha i Toscana.  2010 Sito Moresco Gaja

”Tittar man på vinet så ser man djupet, och förstår att det här kommer att dofta och smaka väldigt mycket! Det gör det också, doften bjuder på ung röd frukt, och lite doft av körsbärs-/bigarråskal. Smaken är lite mer angenäm, där man känner fatkaraktärer och en väldigt bra balans i vinet. Det smakar väldigt mycket, men försvinner inte åt något håll och är väldigt välbalanserat. Till det här ser jag gärna att det på spisen står en risotto och puttrar fint med Reggiano-ost och höstens svampar, och i stekpannan bredvid vill jag ha en kalvbräss som har smörstekts. Svårare än så gör vi det inte, gott!”


Glöm inte att lägga beställningen till www.winefinder.se inför helgens stora höstfest. Ett vin som kostar några kronor än vad vi brukar lägga på en fl, men detta vin är värt varenda krona. Köp! 

Kommentarer

Populära inlägg