"Mot alla odds" #Häringeslott
”Mot alla Odds” en mycket uppskattad provning, vi går
igenom alla grundsmaker och fokuserar på vad som gör vinet bättre och mycket sämre. Ett
vanligt fel vi gör i dagens vardagliga gastronomi. Ta ett exempel, den klassiska
ostbrickan! Det plockas minst 4 ostar och det brukar sluta med att allt från
den billigaste brieosten får slåss tillsammans med grön/blå mögelostar, och
speciellt så skall vi envisas med att servera råa ting till ostarna och vinet.
Glöm ALLT vad päronskivor, selleristavar och färska vindruvor är. Det kommer sluta
i ledsamheter och vi kommer enbart att tycka vinet var surt och bittert. Det är
här vi lägger mycket tid, är det verkligen vinets ”fel”?.Eller har personen
bakom varit för otyglad och festsugen på smaker som gör denna mystillställning
till ett fiasko. I lördags tog jag emot ett sällskap i vinkällaren på Häringeslott,
jag kan bara avslöja att "Aha" upplevelserna packades på varandra och de
trivsamma gästerna provade sig fram mellan olika smaker, texturer och
temperaturer. Efter två vita viner, två röda viner och ett fortifierat vin så
blev resultatet, att vinet de trodde minst på blev kvällen bästa. Vin och mat är
inte svårt… vi skall bara våga prova lite! Jag tackar sällskapet, och jag tror
mig veta att deras fortsatta kväll med krabban blev ett himla provande fram om tillbaka
med socker, salt och citron. När vågar Ni prova en vinprovning med temat ”mot
alla odds” Skål och njut idag, det blir inte bättre i morgon!
Boka Gastrovin på gastrovin@mail.com
Kommentarer
Skicka en kommentar