Våffeldagen #Burgundy
Tro inte att det dricks saft
eller läsk till våfflorna en dag som denna. Mina våfflor brukar inte bli så
klassiska med sylt eller grädde. Låter det utvecklas lite mer. Toppar väldigt gärna våfflan med rom, smetana, fint hackad lök, bakat ägg, tempererar en bit Grevé
och hyvlar över hasselnötter för att avslutas med en droppe sirap från Blaxta.
Har även hänt att det blir ett smärre täcke av bättre behandlad gris som
torkat, för att sen servera en våffla med ankelver och Sauternesgelé. Så låt inte
våfflans dag blir så medioker, frispela en del och låt smaklökarna få hänföra dig och inte statens utbud av
dåligt framtagna råvaror. Smaklig spis. I glaset blir det droppar av
2005
Domaine Jacues Theventot- Marchal Pommard, Bourgogne! Ta mig Fan, detta är
gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar