Griffins Steakhouse


När tanken går från att ta ett glas vin till en hel middag, visst är det härligt med spontana restaurangbesök. Så denna ruggiga måndagskväll blev till en varm och perfekt afton. Griffins var det alldeles för länge sen vi besökte, så dit går vi. Vi började kvällen ett glas från Hess och deras Zinfandel, en underbar druva en kväll som denna. Med menyn i mina händer så tog det inte länge förrns jag gjort klar för mig vad jag ville äta. Griffins har en meny som är bred och stor, här finner alla något gott att avnjuta i den varma Gastronomin som erbjuds. Menyn känns till en början rörig, men efter en stunds bläddrande, så är menyn riktigt rolig att florera runt i. Så äntligen var bordet klart, inte för vi väntat för länge i den trevliga baren, utan vi kunde snart inte lunga oss med att sätta gaffeln i kvällens första rätt. För den hungrige är inte den fina baren ett bra ställe att sitta och vänta, precis bakom oss springer den alerta personalen ut med all god mat från köket.


Druvan för kvällen blev Zinfandel, Artezin från Mendocino County. Vinet behöver ingen närmre presentation utan det är ett gott vin med varm röd frukt och lätt syltig, bra tanninstruktur och maffigt. Galet vad jag är sugen på vin. Vinlistan i sig är mycket intressant, speciellt för en sådan som mig om älskar jänkare, prissättningen är bra, varken för mycket eller för lite påslag.  


Råbiff Rullad i sesamfrö med chilidip, sojastekt shiitakesvamp och tat soi.
Smakrik så det förslår, mycket goda smaker, råbiffen har fortfarande textur och känns inte övermald. Asiatiska stilen blir inte för mycket utan rätten känns fräsch. En av de bästa råbiffarna jag ätit, men som ni alla vet jagar jag fortfarande den bästa.


Lammkorv och chorizo med tryffelmajonnäs och rostad lök. Skrattretande gott, lagom, precis så man vill har mer men känner sig samtidigt nöjd, fin lammsmak, god rostad lök och brödet som är så där mjukt och fluffigt som det skall vara. 


Hallå A´la 80-talet, vart har du varit, men här är du ju! 
Skaldjurscocktail Räkor, krabba och pilgrimsmussla med rostad  tomat, gurka, mango och avokadokräm. Löjligt gott. smakrika räkor. söt och god krabba, en riktigt stekt mussla, med bra kärna. En len och krämig avokadokräm. Gott så det förslår. 


Taco rökt löjrom, smetana och syrad rödlök. Smarrigt värre. Perfekt storlek så man kunde ta den i två tuggor, härlig röksmak, frasigt skal och denna grymma syra från Smetanan och löken. 


Kvällens överraskning! Griffins’ charkblock San danieleskinka, chorizo, salami, fuet och lammpaté 
med picklad blomkål och svartpepparmajonnäs. Det är så här en planka skall se ut. Rörig och välfylld. Kul att många använder sig av den lite enklare skinkan San Daniel. Allt smakade mycket och gott på plankan, inlagd blomkål gjorde att allt kändes lite lättare i smakpaletten.
En prisvärd middag, med mängder av goda smaker. En restaurang som är välfylld en måndags kväll i Januari, det är ett gott betyg, med det kan vi och de övriga gästerna säga, att här är det värt att lägga de sista pengarna så här efter alla tillställningar vid jul och nyår. Ett stort tack till Griffins för magisk mat, trevlig personal och ett varmt ombonat ställe. 

Kommentarer

Populära inlägg