2008 Hundred Acre


(Obs!! Varnar känsliga läsare för ett visst ordval)
Började med att göra en liten eftersökning på detta vin och tog en tur till deras hemsida. Enkel och inget mer. Tro inte att vem som helst kommer åt dessa viner. Join the list och Only the Clients.. Vem orkar hålla på med en fin och dyr hemsida när man kan göra gott vin.

En av världens mest begåvade vinmakare är mina egna ord, och då pratar vi om Napas Jayson Woodbridge, ägare av Hundred Acre Winery. Det är sen 2000 som Jayson totalt satsat på vin och det verkar inte som han någonsin kommer att ge sig, det kan alltid bli lite bättre. Cabernet Sauvignon är huvuddruvan i hans viner men det finns en del  Cuveèr i källaren som still ligger i fat om jag skall lyssna till mina källor. Arbetet med vin började i öster om St Helena och vingurus som Phillipe Melka har varit med sen det begav sig.  Vinerna som är på tok för ugna att dricka i dag, jag erkänner att jag enbart varit på 2008 men kan med min lilla vinkunskap förstå att dessa viner kommer nästan aldrig att sluta utvecklas i butelj, hoppas jag kan spara någon i källaren. Selekteringen är grym och vinerna får ligga i faten mellan 36-42 månader för att få sin fina textur. Robert parker skriver om en gräddig Textur, undra vad han menar med det, håll dig till att överprisa Bordeaux viner i stället. Min kontakt med detta vin var ren kärlek från första glaset. Säger jag att oxblod ser tunt ut gämfört med detta så förstår ni vart det lutar åt. En porrig doft som bara utveckla sig som om det vore en vacker ung flicka som skulle bara bli vackrare och vackrare. Komplex, svårflörtat men med ett stort hjärta. Smaken är galen, toner från alla röda bär i morfars trädgårdsland, Trolleri på en nivå som jag endast stött på två gånger innan och då hade jag Harlan 2005 och 2006 Bond Magnum Quella i glasen. Men erkänner med en lätt tår i mitt öga att Hundred slår bägge  mina favvo viner med si så där två häst längder. Eftersom jag är en ganska enkel person med ett tycke för god mat och lite vin så blev det att ta in en liten rätt till detta sensuella vin.Varför krånga till det.. Ett gott vin, En fet fläskbit från Hedmans och lite pompa som friterats i gåslever fett... Gastronomisk Erotik på hög nivå... Skriver texten med rött enbart för att det ha med kärlekens färg.

Kommentarer

  1. Lovar o bjuda på lite äldre årgångar om du orkar ta dig ner eller om jag kanske måste åka upp?!

    SvaraRadera
  2. Men tack Mr Z.... Vilken stjärna du är.. jag kommer ner till våren och om du inte kommer upp tidigare.. Vill gärna prova Johans kunskap på Roffes..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg