Lunch At Pm & Vänner

Tiden är var inne för att smita in på underbara  Pm & Vänner i Växjö, Gommen skrek efter bra Bordeaux och magen efter en skön burgare så varför inte slå de två tingen ihop och njuta. Lite häng i baren blev det allt först med att få igenom vad som fanns på glas, hittade massor med godsaker. Men visst är det gött med att kunna få sig en burgare som smakar något inte bara dryper av fett, bra gjort Pm. Viner som detta gör mig glad. Är väl inte alla gäster som får en egen butta på bordet men efter kommentaren från Björn att drick det du vill ha så kör vi sen. Känner mig lite som en sådan där BIB drickare, nästan.. Ta det du vill så ser inget hur mycket du druckit. Men för att komma till det roliga i det hela och det är ju så klar vinet. Pomerol... åh. Château de Sales som produceras detta vin är den största vingården i Pomerol och har tillika appellationens ända riktigt stora slott.
Egendomen, som är en av områdets största, ligger i Pomerols nordvästra hörn med en jordmån bestående av sand och grus. Ägare av Château de Sales är familjen Lambert, som efter en form svacka på 80 och 90 talet nu är tillbaks och produceras åter igen Pomerols mest prisvärda viner, alltid silkeslena och runda redan som unga. Château Chantalouette är slottets andravin. Druvorna är
70% Merlot, 15% Cabernet Suvignon, 15%Cabernet Sauvignon. Vad drukar jag säga årgång 2005 är grymt bra år så drick nu och va tyst sen, vill inte se massor av dessa viner i källaren. Njut av dom nu.

Kommentarer

Populära inlägg