Sommelier de la journée de la ville de Göteborg


Tiden var inne för årets dag!
Vi tar en del humor, en del goa Göteborgare, en annan del ödmjukhet och så blandar vi det, vad får vi då? Jo ett glatt vingäng som enbart tycker om att umgås och njuta av livets stora mening, äta, dricka och bara tycka om varann. Visst låter det vackert men så är det. Ni som missade det denna gång är så välkomna nästa Januari. Men ni med näsan i vädret och har fel attityd till vin & dryck gör er Icke besväret för det finns en stor risk att vi kommer att forma om just dig till en skön vinhinkare.. Så passa dig!! Ni vet vilka ni är!
Aftonen började med ett glas 2007 Blanquette de Limoux, Usch detta var inte bra, söt och trög syra men men. Till detta serverades enkla men mycket trevliga anklever och tonfisk "snitt-ar"

Kvällen andra presentation! Härlig rätt, sältan som bröt fint med det söt, syrliga tomaterna. krutongern som poppade runt i munnen på discomaneér. Confiterad ägg som jag personligen vaör överkört för mig, (ja förlåt vi var över 200 personer, men efter att arbetat med Karl Bengtsson så har jag sett med egna ögon att det kvittar om det är 2 eller 250 av en rätt som skall ut så ser alla exakt lika ut och är perfekta) Jabon de Bayonne avec pipérande et jaune dóeuf confit. Och till denna härlighet blev det ett (Ni hörde ett) glas S2008 Reserve Blanc La Clape, Mas du soleilla. Det går bra nu.

2008 Château Montus, Madrian Alan Brumont! En av de gosiga röda viner som ville vara med på varma presentation.

2006 Pilou, Côte du Roussillion, Olivier Pithou.. Detta Ni, nu pratar vi. Inga ben här näää..
En sådan elegans med balanserad struktur som sladdade sig mellan frukt och terrior, häftigt!

Foies de volailles aux raisin, confit de canard. Kycklinglevern råkade flyga iväg då jag försökte skiva mig en bit, hörde något om hjärnskakning på bordet brevid sen. Det var lika hård som en Liverpool Fan vid förlust! Men för att sedan leta vidare på tallriken så finner jag en underbart god confiterad anka som är så mustig och smakrik så jag nästa dör. Att Chef la in lite druvor i skyn var ett genialiskt drag, syran blev så mild i alla viner pga av denna lilla druva. Ger denna rätt 4 sommelierer av 5 möjliga! Vi fick då ett tredje vin från Js- Vin som presenterade sig som 2008 La Copa Santa Coteaux du Languedoc, Pirre Clavel, himmelsk vin med efterdyningar som sitter kvar än idag!

Ostar som fjärde presentation, Ostar efter säsong och givetvis så blev det några härliga droppar 2006 Sinfonie de Novembre, Juracon, Cauhape. Gjord på Petit Manseng och sent sent skördad som så skrivet i November, en honungmelon med inslag av exotiska torkade frukter och en uns av syra utgör denna mysiga dryck!
Fotograf Sean glömde att ta en bild på den fina avslutingen som kallas dessert. Men skall försöka på mitt sätt att rita upp en bild för er så ni får en tanke på hur den kunde se ut och smaka!
Gateau Basque aux compote de cerises, glacée de cerise. En enkel liten bakelse med en syra i sig själv som jag trodde bara fanns hon sin käresta vid ett för tidigt vaknande en lördags morgon efter en afton med de överförfriskade väninnorna, men inte de. Den fanns även i denna lilla Gateau. Körsbärsglass som en sommardröm med förförisk sötma och återhär igen en härlig liten syra. Kompotten blev lite som en sådandär ny rondell, ni vet en som man knappt ser att den är där! man känner att man kör över den men inte mer och säger snabbt efter att -Aj ja där var visst en sådan där liten rondell. Typ så kändes kompotten. Vi avnjöt ett glas N/v Maury
Hors d`Age, Maury, Poderoux. En kanon avslutning Sen gick alla ner en våning för att inta kaffe en liten Bas- Armagnace Tariquet VSOP. Sen gick alla och la sig trötta och mätta efter en god dag och trevlig middag...

Kommentarer

  1. Hej Didrik! Vi drack 2007 AOC Blanquette de Limoux Reserve Brut, Anchet
    Tyvärr inget som föll mig i smaken!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg