Tripel Prappistenbier

Helgens bästa och faktiskt enda provade öl.
En Tripel Trappist öl från Brewery Koningshoeven Holland.
Bryggd enligt klassisk maneèr av kunskapsberikade munkar och för övrigt den enda trppist som får göras i detta land, de överiga sex trappisterna finner vi som känt i Belgien!
Bryggden får hålla en temperatur runt 18-20 grader vid första jäsningen och denna process faller under överjäst öl.
När tiden är inne för tappning på flaskan så tillförs lite socker och jäst för att jäsningen inte skall avstanna, detta är unikt med dessa öl som på detta sätt får en helt underbar och egen arom.


Utseende: Härligt mörk ton, gyllende, lätt glimmande. vacker att se på.

Doft: Kraftig, lätt söta nyanser av nejlika, aromatisk kryddig, kola, ett uns av smeklena dofter får mig att tänka på julen.

Smak: Härstammar med samma smaken som dofter, fina stykningar av örter faller sig in, och de 8 % alkohol gör sig mer känd som en nära vän en att bete sig eldig eller bli för mycket.

Sammanställning: En god öl som jag vet inte kommer att passa allas smaklökar, men tar man sig tid att verkligen lära sig känna denna bryggd så blir det i alla fall för mig en riktig vän.

Skall väll igentligen inte erkänna offentligt vad som intogs som föda till denna öl med en nybakad elegant pizza med högkvalitet på råvor så blev det inte helt fel!

Poäng: 8,0

Kommentarer

Populära inlägg