2005 Caymus Vineyards


2005 Caymus Vineyard special Selection Cabernet Sauvignon.

Caymus Vineyards grundades 1972 av Charles F, Wagner, Lorna Belle Glos Wagner och deras son Charles J. (Chuck) Wagner på familjens Rutherford egendom.
Wagners producerade sina första Cabernet Sauvignon från 1972 vintage.
Deras första Special Selection - från utestående Cabernet Sauvignon massor förlängda fat åldrande - gjordes från 1975 vintage. Caymus har gjort Napa Valley Cabernet Sauvignon varje år sedan starten och produktionen har legat kvar på samma nivå sedan 1989.
Namnet Caymus kommer från mexikansk mark som kallas Rancho Caymus som gavs till George Yount 1836, i denna mark ligger vad om skulle bli staden Rutherford.
Caymus var också namnet på en undergrupp av Mishewal-Wappo indianerna som var byn norr om det som idag är staden Yountville.

Viner som är i produktion
Special Selection Cabernet Sauvignon
Napa Valley Cabernet Sauvignon
Napa Valley Zinfandel

Mörk och tät färg med ytterst liten kant. Doft och smaken resulterar i en enda enkel sammanställning, fullmatat och välstrukturerad, med en mix av kryddigt fat. Vi finner svarta och röda vinbär, sköna mineraler. Sitter som ett plåster mot småklökarna, vill bara inte släppa taget. Skön avsluting som är fantastisk! Årgång 2005 är still lite ung vill nog lägga denna butelj i vaggan några år till varför inte dra upp den om fem år!
Min poäng 8,8 p
Parker 94 p

Kommentarer

Populära inlägg