1996 Heitz Cellar Martha Vineyard

En ny vän som skall få ligga till sig lite till i vinkällaren, vet att detta vin kommer att ge mig en otrolig upplevelse! Kanske blir till Napa provningen i sommar. Vem vet!

Den magnifika berättelsen om Martha's Vineyard Cabernet Sauvignon inleddes 1965 och utspelar sig än i dag. Den historiska överenskommelse mellan Heitz familjen och Maj familjen, som äger Marth´s vineyard. Den omhuldade förhållandet mellan familjer nu spänner över tre generationer. Joe Heitz som ville pröva sina egna vingar efter många års arbete under den kände vinmakaren André Tchelistcheff och idag kan vi mer stor ärlighet erkänna att det är Joe som är grunden till vad Napa är idag för världen vin. Vingården ägs av familjen May och Heitz har kontrakt att köpa skörden och har så gjort i dryga 40 år. Vingården är numera ekologisk certifierad de 34 svagt sluttande tunnland på den västra sidan av Napa Valley strax söder om Oakville. Denna grönskande nisch nära Mayacamas foten suger upp morgonsolen och sedan kyls ner lite tidigare än dalbotten.
Denna certifierade ekologiska ranch är hem för en egen Cabernet klon känd för att producera små bär med en intensivt lila nyans och utmärkt koncentrerad smak. Joe Heitz tillverkade den första minnesvärda Martha's Vineyard Cabernet Sauvignon från denna utsökta frukt 1966.

Kommentarer

Populära inlägg