Mr K Straw Man Sine Qua Non


Efter en stunds funderingar om hur nästa klunk skall intas om det är med sked eller genom att dricka en gång till. Förstå nu hur sött detta är och det är som en tunn sirap som ligger i ett glastäcke. vinet är enormt gott med trodde aldrig att jag skulle få uppleva ett sådant pass sött vin från Staterna. Men sen när jag började med vinhinkandet så har jag slutat att tro att jag druckit det godaste, det bästa, de sötaste osv. Oj så fel jag har hela tiden och det är det som gör det så roligt med dessa viner.

Vi provade Strawman Mr K. (K som i krankl & kracher) Detta vin har fått 100 poäng av Parker, och jag undrar varför egentligen? Som världens sötaste vin kanske?
Vinets utseende är guld och åter guld, mörk som farin och gardiner som är tjockare än blod.
Doften är gudomlig med söt mogen exotisk frukt, mandel, nötter, en tunn dimma stäcker sig till näsan om att här finns ananas, syrlig frukt.
Smaken är som att sätta tänderna i alla solmogna frukter du bara får in i käften, och varför inte ta en sked till och bara njuta av sötmans stora kärlek!
Tyvärr inte så mycket till syra men kan väll förstå vart den tagit vägen när man känner sötmans kalas. Om jag inte dricker detta ensamt nästa gång så kommer jag att servera ett kg anklever terrine, en god portion gelé av salt inslag, baguette i metervis och en skål med flingsalt. Tror att denna mängd fett och salt skall hänga med vinets sötma.
Jag älskar vinet, men inget som jag skulle säga att detta är bland de bästa som gjort år 2005. jag kan tänka mig att många av Parkers höga poäng just med detta vin är att det just är Mr Krankl på Sine Qua non som är en helt fantastisk person, och en kombination med en av väldens bästa sötvins producenter Alois Kracher från Österrike så blir detta enligt många en perfekt kombination. 2005 årgång är tyvärr den sista som kommer att göras pga att 2007 gick Kracher tyvärr bort. En legend inom vinvärlden har lämnad oss. Vad jag hört så sitter Mr Alois på ett moln tittar på oss med en flaska TBA Kracher och en stor portion Anklever och bara njuter. Vi hoppas på det!
Någon som är riktigt roligt med Manfred Krankl gör aldrig samma vin mer än en gång då han byter vingårdar, druvsammansättning, etiketter, buteljer och namn på vinerna till varje ny årgång. Kombinerat med en mycket begränsad produktion. Detta är ett hett samlarobjekt har jag hört.
Poäng 8,9
(hade jag bedömt vinet efter sötma 10,0)

Kommentarer

Populära inlägg