Pakta Barcelona

Vinlistan

Att spanjorer är patrioter är tydligt skrivet i sten. Vad jag antyder på är såklart hur man bygger upp sina vinlistor. Det är absolut inget negativt med det utan att tar vi oss till någon av grannländerna i medelhavet så finns alltid det stora djupet i lokala, närliggande och i landets egna viner. När vi tittade på Paktas vinlista, så var en större del viner som kommer från Katalonien, sen närliggande områden och sist avslutade man den spanska delen med övriga Spanien. På den sista sidan fanns det ett fåtal viner från Tyskland och Frankrike, som tyvärr rent ut sagt är urdåliga. Det fanns inte ett vin från det lokala området (Katalonien) som kan spela i samma division som en ädel Riesling från en brant sluttning och med en perfekt restsötma till denna gastronomi. Maten är i behov av petroleum, lätt sötma, exotisk frukt och moget gråpäron. 

Mat & Dryck i kombination

Med egna tankar och kunskaper så parerar vi oss igenom denna fantastiska meny, för maten är underbar, lekfull, smakrik, och genomtänk. Att de dock behöver fylla på listan med Riesling är ett måste, och efter ett gott samtal med Albert Adria, så höll han med till fullo om att det inte alltid passar med det stora utbudet av Spanien och all saké.  Men vi behövde påpeka att varje rätt är i sin perfektion, den röda tråden finns med hela kvällen. Så här i efterhand skulle vi kanske hoppat över den stora krabbserveringen som resulterade i att notan gick om ett antal trestjärniga krogar. 


Service & utförande

En mycket trivsam service, vår kypare med en del hjälp av restaurangchefen såg till att vi fick en fantastisk upplevelse i avskalad och bra service. Vi kände att tiden mellan rätterna var perfekt och det var ”svenskt lagom” med mat och rätter. Jag tror att vi landade på 18 rätter totalt.

Lokal & Miljö

Jag vet i tusan hur man skall förklara lokalen. En del Pocahontas, en del japan med ett uns Spanien, Det var enkelt inrett och ljudnivån kändes mycket bra. Inget stök från köket, heller inte ett ljud från entrén och den stora vägen utanför. En lugnande plats med mycket kärlek, mycket mörka träskalor utgjorde hela matsalen. 

Helhet mat, Hur gott, balans och proportioner

Vår plats för kvällen blev som vanligt chef table och såklart så presenterar köket flertalet av våra rätter. Det som gör oss mest påminda är känslan med att skapa rätter som har sin grund i Katalonien, men i varje rätt så finns det en livlig och smakrik känsla av Asien. Alla grundsmaker lyfts av någon Umani. Vad det inte soya, så var det någon svamp, tomat eller olivolja. Ett mycket intressant samspel mellan de olika stilar på kök. 

Gastronomisk Upplevelse

Att få tid med Albert Adria under en middag på Pakta är få för unnat. Att få rätterna förklarade in i minsta detalj, för att sen få smaka och njuta av varje servering. Detta gjorde ju hela upplevelsen extra god, men vi såg oss omkring i den lilla intima matsalen och såg varje gäst njuta i fulla drag. Vi kan inte annat än att lägga denna middag till en av de mest givande restaurangbesök ever. Tack till Albert Adria som tog sig tid för oss enkla livsnjutare. 

Kommentarer

Populära inlägg