ABaC Barcelona

Vinlistan

Vilken gedigen vinlista, och vilken underbart vacker vinkällare. Här fann vi de stora slotten, gårdarna och husen, med till viss del förmånliga priser. Vissa viner var mer än prisvärda medan vissa viner skenade iväg, med en helt förvirrad tanke kring varför. Vi sa till oss själva att med denna källare så kommer vinpaketet till kvällens långa middag att bli hur bra som helst. Men tji fick vi, vi kanske är lite trånga i våra egna vinval då klassiska vinstilar ligger om närmst om hjärtat och att allt utanför Bourgogne är nya världen, men mer om detta senare. 

Mat & Dryck i kombination

Vår sommelier gjorde ett fint arbete i matsalen. Samtliga glas doftade tyvärr trä, inte så konstigt då alla glas är placerade i ett sidebord, och det är väl inte det bästa för vinerna.  Vi ville så gärna förstå oss på kombinationerna och vissa var riktigt bra, men tyvärr var flertalet mycket konstiga. Det ”naturliga vinet” har vart poppis i landet länge, men som vi alltid säger, ”sluta att servera viner som är till eget nöje och inte alls passar med chefs gastronomi” Det som var bäst under hela kvällen var den hemmagjorda bloody maryn som undertecknad saknar varje dag. 

Service & utförande

Kypare, sommelierer, hovmästare och runners, var alla mycket glada, trevliga, välvilliga och besatt mycket kunskap, men det var förvirrat i matsalen, det var ryckigt i tempot. En i vårt sällskap är glutenintolerant och vi räknade till att tre serveringar uppfanns under tillredning (vid bordet) att rätterna innehöll gluten, detta innebar att man fick avbryta serveringen vid bordet och gå tillbaka till köket för att göra om och rätt!  Det får inte hända på en trestjärnig krog. Det var mycket arbete vid bordet, som vi gillade att beskåda, men det blev ofta hafsigt, kladdig och kyparna spillde flera gånger. Men vi glömde inte serveringen av den där fantastiska bloody maryn. 

Lokal & Miljö

Matsalen, terrassen och innergården är mycket fina, lagom inrett och allt är gjort med gedigen stil. Känslan i matsalen är lugn och trygg. Terrassen är så fin i kvällsljuset och efter middagen så serverades kaffe och sötsaker ute och då med vacker ljussättning (det tråkiga var att vi fick de sista platserna ute, och de blev någon soffa som hade vart övertäckt under dagen, så det kändes mer som vi fick sitta i skrubben) 

Helhet mat, balans och fina proportioner

Chef Jordi Cruz, är en gastronomisk magiker med mycket goda tankar i varje rätt, men det blir en tråkig kopia av El Bulli 2004, samt att desserten som vi avslutade med var en rosa kopia av Alineas sockerballong. Mr Cruz är hyllad i Spanien och är en person som vill leverera till tusen. Men den heta, fina känslan vi fick i köket (där vi började med snacks och champagne) dog ut i matsalen. Vi ville ha samma kärleksfulla tänk och känsla från pannan i köket till sista tuggan på tallriken, och den saknade vi. 

Gastronomisk Upplevelse

En gastronomisk upplevelse, nej! Men det fanns glimtar av godheter, det vi fastnade för var den vänliga och hjälpsamma personalen. Ta vår kypare som vi fick till frukosten-med hennes glädje till matsalen och det kommer hända saker direkt. Kocken som stod vid oss och serverade lite smårätter innan middagen, såg mest uttråkad ut och det kände vi av direkt. Men vi kommer tillbaka, för vi tror så mycket på denna restaurang så nästa gång kommer allt vara fantastisk. För att göra upplevelsen total, boka ett rum på hotellet som för övrigt är magnifikt och stiligt. 

Kommentarer

Populära inlägg