Bandol Bunan 2014
Besviken på mig själv – Prova
detta oftare.
Bandols viner som lätt kommer i
glömska och från och med nu så skall det bli ändring på det. Tack vart Vin
Gourmet i Malmö.
Med ett gedigen blend av
Mourvèdre (60%), Grenache (17%), Cinsault (14%), Syrah (9%). Så skapad ett vin
med otroligt långt liv, vi provade årgången 2014 och fick oss en tankeställare,
en tanke som länge skall lägga an på våra gomsegel. Ett vin med intensiv nos,
proppad med mörk och mogen röd frukt. Fatens fina inverkan på musten och som
tack vare den tiden, gör att vinet är totalt komplett. Gommen beskriver toner
av fänkål, anis, lakrits, långpeppar och sötaktig viol. Tanninerna är inte att
leka med men efter två timmar i karaff och ett lätt svingande i Syrah kupan så
börjar vinet öppna upp sig. Vinet är absolut drickbart idag men lådan intill
mina fötter kommer inte att stjälpas under ett år, utan ge vinet 10–15 år så
skall vi återigen mötas och så få en kär ren upplevelse igen.
Kommentarer
Skicka en kommentar