Bandol Bunan 2014

Besviken på mig själv – Prova detta oftare.
Bandols viner som lätt kommer i glömska och från och med nu så skall det bli ändring på det. Tack vart Vin Gourmet i Malmö.

Med ett gedigen blend av Mourvèdre (60%), Grenache (17%), Cinsault (14%), Syrah (9%). Så skapad ett vin med otroligt långt liv, vi provade årgången 2014 och fick oss en tankeställare, en tanke som länge skall lägga an på våra gomsegel. Ett vin med intensiv nos, proppad med mörk och mogen röd frukt. Fatens fina inverkan på musten och som tack vare den tiden, gör att vinet är totalt komplett. Gommen beskriver toner av fänkål, anis, lakrits, långpeppar och sötaktig viol. Tanninerna är inte att leka med men efter två timmar i karaff och ett lätt svingande i Syrah kupan så börjar vinet öppna upp sig. Vinet är absolut drickbart idag men lådan intill mina fötter kommer inte att stjälpas under ett år, utan ge vinet 10–15 år så skall vi återigen mötas och så få en kär ren upplevelse igen. 

Kommentarer

Populära inlägg