Älskade Paris....

Låt oss börja så här, det är inte bara värmen och staden Paris som är kokhet, utan Paris som gastronomisk scen och dess ”bakgata” har levererat på otroligt bra nivå. Det är exakt ett år sen vi tog denna tur, hade önskat att tiden, pengarna och möjligheten till att göra det minst en gång i månad. För Paris ”brinner” av både klassiskt tänk, och det gör inget annat än poppar upp moderna och ”nytänkande” krögare. 
 Vi kommer att lägga ut tre texten om 6 stjärnor under våra dagar. Det som gjorde vår vistelse så berikad var kanske inte endast de storheter till viner, de störta tryfflarna heller inte den elegantaste servicen.
Att Paris och Frankrike som land har servicen i ryggraden, är något undertecknad önskar vi såg och kände av mer av i Sverige. Att få anlända i en blänkande, svart och sval Mercedes till en restaurang där vi möts av tre, fyra stiliga män/kvinnor som öppnar dörrarna för oss, vi blir visade in genom dess lobbyn, förbi säkert 20–25 personal som de alla tittar oss i ögonen och önskar oss välkomna. Det är väl klart att de är trevliga, eftersom vi betalar en del av deras lön. Men denna service känns så genuin, så meningsfull och speciellt ärlig.
Kommer att hoppa lite bland våra besökt i denna förtext, varför? Enbart för att det kommer mängder av trivsamma känslor och tankar, från våra besök och jag skall göra allt för att hålla det isär. Jag kan även skriva en tacklista till alla berörda som gjort vår vistelse så fantastisk. För att spåra bara ett av många tillfällen, vi kommer in på Le Meurice och sätter oss för att ta en drink innan vår lunch och det tar inte många sekunder som Restaurangchefen är efter oss och kommer in till vårt lilla bord i den vackra lilla bar de har (Bar228). Vi får kramar, handslag och glädje som om vi alla vore gudar. (Och allt han säger är så menat och alla hans ord kommer från hand hjärta, det är bara så fint.)


Resterande text och bilder kommer att publiceras på www.livetsgoda.se som vanligt och låt mig få några dagar på mig att känslorna och tankarna lägger sig en aning.  

Kommentarer

Populära inlägg