Älskade Paris....
Låt oss börja så här, det är inte bara värmen och staden Paris som är
kokhet, utan Paris som gastronomisk scen och dess ”bakgata” har levererat på
otroligt bra nivå. Det är exakt ett år sen vi tog denna tur, hade önskat att
tiden, pengarna och möjligheten till att göra det minst en gång i månad. För
Paris ”brinner” av både klassiskt tänk, och det gör inget annat än poppar upp moderna
och ”nytänkande” krögare.
Vi kommer att lägga ut tre texten om 6 stjärnor under
våra dagar. Det som gjorde vår vistelse så berikad var kanske inte endast de
storheter till viner, de störta tryfflarna heller inte den elegantaste
servicen.
Att Paris och Frankrike som land har servicen i ryggraden, är något
undertecknad önskar vi såg och kände av mer av i Sverige. Att få anlända i en
blänkande, svart och sval Mercedes till en restaurang där vi möts av tre, fyra
stiliga män/kvinnor som öppnar dörrarna för oss, vi blir visade in genom dess
lobbyn, förbi säkert 20–25 personal som de alla tittar oss i ögonen och önskar
oss välkomna. Det är väl klart att de är trevliga, eftersom vi betalar en del
av deras lön. Men denna service känns så genuin, så meningsfull och speciellt
ärlig.
Kommer att hoppa lite bland våra besökt i denna förtext, varför? Enbart
för att det kommer mängder av trivsamma känslor och tankar, från våra besök och
jag skall göra allt för att hålla det isär. Jag kan även skriva en tacklista
till alla berörda som gjort vår vistelse så fantastisk. För att spåra bara ett
av många tillfällen, vi kommer in på Le Meurice och sätter oss för att ta en
drink innan vår lunch och det tar inte många sekunder som Restaurangchefen är
efter oss och kommer in till vårt lilla bord i den vackra lilla bar de har
(Bar228). Vi får kramar, handslag och glädje som om vi alla vore gudar. (Och
allt han säger är så menat och alla hans ord kommer från hand hjärta, det är
bara så fint.)
Resterande text och bilder kommer att publiceras på www.livetsgoda.se som
vanligt och låt mig få några dagar på mig att känslorna och tankarna lägger sig
en aning.
Kommentarer
Skicka en kommentar