2016 J. L. Quinson Côtes De Provence Rosé

Rosé tiden är här och det är nu som många tycker att rosé vinerna smakar som bäst, kommer aldrig tysta ned det med att jag är en av dem som dricker rosé året om, varför inte till julskinka eller varför inte till kalkonen, kalvköttet eller din fint stekta kyckling till vilken fredagskväll som helst, året om.
Vi testar J. L. Quinson Côtes De Provence Rosé från årgång 2016. Ett vin som jag sent kommer att glömma, vinet får mig tänka på tiden nere i Nice, dagarna som spenderades på en större segelbåt av fin stil. När vinden var sådär lagom och svalkade mig och mina linne brallor. När vi nästan föråt oss på sallad Nicoise och vi svalkade kroppen i havet och med denna rosé svalkade vi vår strupe.

Denna gång så har vi ingen segelbåt, men en ack så god sallad, ingen klassiskt men återigen väldigt god. Halstrad tonfisk, sesamfrön och bakad rödkål. En storslagen hit som kommer bli en återkommande rätt under denna sommar. Blanda upp spenat med färska persikor och häll över ofantliga mängder med rostade och saltade mandlar, skvätt citron och några droppar soya så är hela sommaren räddad.  

Doft och smak som om det vore en dröm om att bada i vattenmelon, jordgubbar, hallon, citrus. Att hoppa igenom en örtagård med ett väderfullt snubblandes för att förse hela nyllet med färska kryddor och speciellt basilika. Ett otroligt friskt vin som men sina mineraler och friskhet gör vem som helst glad”
Vinet önskar sig en lätt fetma och det får vinet från den mycket goda och fräscha tonfisken (OBS!! Kolla mycket noga upp om varet tonfisken kommer ifrån.. VIKTIGT!) Vinet vill gärna ha goda smaker från växtriket för att bli så där mjäll och storstilad som bara denna rosé kan, och det finner vi i salladen med persikan. Tänk även vad lite sälta gör till vinet som dessa, jo de blir sådär toppen goda då. Smakligt vin och smaklig spis. 

Kommentarer

Populära inlägg