Petite Petit
Galenskap på hög nivå, kvällen till ära så dricker vi
riktigt bra och smakrik vin från Lodi i USA. Vinet som får oss vintokar till
att bli på extra gott humör. Vi kommer att sörpla dessa droppar till Grillad
lammlägg och inget bättre än till detta så serveras varma solstrålar ifrån en
vacker skärgård.
Ӏgarna Michael & David Philips har varit druvodlare i
Kalifornien i sex generationer sedan 1850, men det första egna vinet
producerades först 1984. Fokus ligger på Zinfandelviner gjorda på druvor från
gamla vinstockar samt Rhônevinsblandningar och druvviner från Rhônevinsdruvor
som Viognier och Syrah.”
För att förbereda köttet på bästa sätt så grillas köttet
först för att sen få ta plats i ungen, vill man så kan man brassa på köttet en
gång till på grillen, och det är något vi gör denna kväll så bredvid köttet så
ligger det en skara med gröna sparrisar och gassar sig på grillens heta galler.
För att få en avrundning i rätten så tillämpas bäst en kräm på persiljerot.
Vinet gillar även sötma från tallriken och det löser vi med ett gäng tomater
som även de fått grillas.
Rätten behöver mycket smak från vinet eftersom rätten i sig
är smakrik. Sältan från rimningen och det smakrika fettet som läggen alltid ger
med sig av, vill ha stor och kryddig frukt för att inte ta över i gommen.
Tomaten har som jag beskrev och det gillar speciellt vinets viol och
körsbärstoner. Sparris med fin syra, och gör att vinet aldrig känns för tungt.
Vilken middag, vilket vin och vilket gott recept.
Kommentarer
Skicka en kommentar