Nyhetsbrev 20151019 #Dinnerathome

Tidig veckomorgon, än inte riktigt den där hösttemperaturen som har infunnit sig. Stå i köket en morgon och titta på när viken går från bäck svart till att skimra upp och stunden blir precis som en sen höstmorgon över Garonne, dimman är tät och vacker, den rör sig sakta, det blir som ett sagolikt skådespel som utspelar sig över Château Landfjärden förövrigt med statusen, Grand vin de Château Landfjärden premier grand Cru Classe. Veckan kommer att gå till att fördjupa sig i vinets kemi och nu skall det bli riktigt nördigt och behövligt. Planeringen av årets sista två middagar, den 21:a november är temat, rätt och slätt ”kött” men såklart med handhavande fisk, skaldjur och grönt. Den 22:a kommer det bli en ”tömning” av äldre Bourgogner, jag kan inte längre stå och säga att 05,06 är det bästa, jag måste föryngra mig, ”dessvärre” så kommer DRC vinerna, hålla några år till. Jämtland närmar sig och planeringen för flytten med Dinnerathome under tre månader, börjar kännas perfekt. Tänk att få lägga vantarna på Jämtländsk kokkonst igen. Mer info kommer under veckan både på denna sida och på www.gastrovin.se För övrigt så landade det mer goda "Jättar" som kommer att bosätta sig i källaren för att avnjutas längre fram.

Kommentarer

Populära inlägg