Cookalong på Häringeslott! #GastroVin
Cookalong med gängen med stort G. Vilken kväll det blev, ett
gott, glatt sällskap som hängde med mig i köket, eller skall vara helt ärlig,
jag hängde runt och de lagade mat febrilt och vad så duktiga. Till råga på allt
så hade de ut sett en myskille som skötte brasan så den sprakade fint. Kanske
lite väl ”sprak” ibland, men skall det vara mys så skall det.
Två killar skötte
dukningen och vinpresentationerna. Snacka om att ta uppgiften på allvar. Det
putsades, och fejades, det ströks och det bröts servetter. Från Trädgården hämtades
all dekoration till kvällen vackra bord. Tro inget annat än de två herrarna
sökte upp det mesta själva på nätet om vinerna och fick så klart hjälp av min
kollega Linn som förklarade de sista om vinerna, enbart för att få den perfekta
upplevelsen.
Till middag serverades en förrätt som grupp ”noggrann”
fixade till med bravur, färska pilgrimsmusslor om fick sig ett snabbt bad i
smör, serverades med en kräm på citron och hibiskus, till de sällskapade en
kall sallad på majrova, rättika och krasse. Strålande blev resultatet.
Varmrätten med grupp ”Topp kockarna” serverades Lamm med höstens grödor som
fick ett behövligt olivoljebad i ungen och tillsammans med tryffel och tomat så
var den varma rätten klar. Resultat, ”köttkoma” De söta gruppen som fick
artistnamnet ”de söta” serverade herrarna en perfekt bakad nektarin med rostade
hasselnötter, nybakt sockerkaka, vaniljglass och söt mjölk, givetvis så skulle nektarinerna
flamberas på klassik maner vid bordet. Tror här, att chefen tog kanske en
droppe eller två för ”mycket” av Calvadosen! Men resultatet blev, magnifikt!
Jag kan inte annat än tacka sällskapet för en mycket trevlig
afton, Linn och jag vi fnissar än idag om hur trevligt vi hade i röken av den
sprakade brasan. Ett extra stort tack till Mys- DJ- kreatör mister. Du gjorde
ett galant arbete under kvällen! En helt vanlig afton i matlagningsstudion på
Häringeslott. Kanske vore något för Er att boka in på höstens konf. eller möte.
Kommentarer
Skicka en kommentar