Cookalong på Häringeslott! #GastroVin

Cookalong med gängen med stort G. Vilken kväll det blev, ett gott, glatt sällskap som hängde med mig i köket, eller skall vara helt ärlig, jag hängde runt och de lagade mat febrilt och vad så duktiga. Till råga på allt så hade de ut sett en myskille som skötte brasan så den sprakade fint. Kanske lite väl ”sprak” ibland, men skall det vara mys så skall det. 
Två killar skötte dukningen och vinpresentationerna. Snacka om att ta uppgiften på allvar. Det putsades, och fejades, det ströks och det bröts servetter. Från Trädgården hämtades all dekoration till kvällen vackra bord. Tro inget annat än de två herrarna sökte upp det mesta själva på nätet om vinerna och fick så klart hjälp av min kollega Linn som förklarade de sista om vinerna, enbart för att få den perfekta upplevelsen.
Till middag serverades en förrätt som grupp ”noggrann” fixade till med bravur, färska pilgrimsmusslor om fick sig ett snabbt bad i smör, serverades med en kräm på citron och hibiskus, till de sällskapade en kall sallad på majrova, rättika och krasse. Strålande blev resultatet. Varmrätten med grupp ”Topp kockarna” serverades Lamm med höstens grödor som fick ett behövligt olivoljebad i ungen och tillsammans med tryffel och tomat så var den varma rätten klar. Resultat, ”köttkoma” De söta gruppen som fick artistnamnet ”de söta” serverade herrarna en perfekt bakad nektarin med rostade hasselnötter, nybakt sockerkaka, vaniljglass och söt mjölk, givetvis så skulle nektarinerna flamberas på klassik maner vid bordet. Tror här, att chefen tog kanske en droppe eller två för ”mycket” av Calvadosen! Men resultatet blev, magnifikt!
Jag kan inte annat än tacka sällskapet för en mycket trevlig afton, Linn och jag vi fnissar än idag om hur trevligt vi hade i röken av den sprakade brasan. Ett extra stort tack till Mys- DJ- kreatör mister. Du gjorde ett galant arbete under kvällen! En helt vanlig afton i matlagningsstudion på Häringeslott. Kanske vore något för Er att boka in på höstens konf. eller möte. 

Kommentarer

Populära inlägg