2009 Le Tense Sassella
Söndag! Och
det innebär Gastronomi med stort G. Vänner och bekanta, familj och annat roligt
folk kommer mer än gärna på besök hemma i Snickerboa för lite gott käk och en
flaska Röd pang.
Denna söndag skulle avslutas på bästa maner med Miss S och Mr K, givetvis så fanns som alltid min Miss E vid min sida! Enjoy stod för vinet
och jag stod för den fasta födan! Förrätten hade vi redan avnjutit på Dalarö
Strand Hôtel. klassisk Skagen Toast med frasigt gott bröd. Så direkt på
varmrätten här hemma. Högrev är för mig ett härligt kapitel, mörkt kött, fina stora fibrer och mycket smak. Denna gång blev det för högreven att svettas i
stor panna, berikad med mängder av smör samt rostad lök, salt och peppar. När köttet
uppvisar en fin yta, får biten vila på grillgaller med två skedar
honung som jag penslar ut till ett tunt lager, detta enbart för att få en liten
söt yt smak. In i ugnen på 70 grader och tar ut köttet vid en innertemperatur på
52 grader, köttet får såklart vila i 15 min innan jag böjar att tranchera upp
köttet. Till detta köttstycke tillreder jag en enkel sallad, steker svenskt
gårdsfläsk i mindre bitar, använder samma stekgryta som jag brynte högreven i. väntar
tills fläsket är riktigt krispigt så torkar fläsket av sig lite på papper. Stora
bitar nybakt surdegs bröd åker ner i de smakrika fettet och får en fin yta med
mycket smak från fläsket och högreven. I salladen finner vi även, Spenat, grön
sparris, roquefortost, päron och lite valnötter. Enkelhet står för mycket i
mitt kök. Några droppar Umami besinnad Soya droppas över även över köttet. Men den
stora frågan är vad vi skall ha i glaset?
Vinet finner
vi på Systembolaget med nummer: 32341 för priset av 137 kr
Personligen hade jag
köpt minst två flaskor för vinet går utmärkt att lagra i några år framöver.
Kommentarer
Skicka en kommentar