Copperhill Åre



Har väl egentligen aldrig varit imponerad av Copperhill i Åre, stort flådigt hotell som ligger lite avsides, eller så är det en gedigen tanke in i framtiden, att det är perfekta stället för ett hotell som detta, vem vet! Sen har jag aldrig känt något värdskap eller servicekänsla, speciellt i receptionen, restaurangen har de gånger visats sig på den goda sidan. Men så en dag som denna, så skulle allt gammalt groll va som bortblåst. GastroVin skulle fira lite extra denna lunch och det blev det i alla bemärkelser. Ett varmt välkomnade av nye Restaurangchefen Fredrik Sandelius, blev vi visade till bords, givetvis vid de stora välputsade fönsterna. Genomgång av en enkel men ack så god lunchmeny, allt är givetvis gjort från grunden och allt vi provade, smakade mycket och gott. Dagens favorit blev lammkorven som kommer från Fävikens rökeri i Undersåker. En gudagod korv med mycket smak ett potatisstomp med kryddighet, en sky som utgjorde den lilla syran i maten. Inga överdådiga priser som många kan tro, prisvärt!! Slår de flesta av Åres "backkrogar". Miljön är fantastisk och alla mina frågor besvarades på ett påläst och ödmjukt sätt av vår kypare Sofie, de är dessa små ting jag menar med värdskap, att man som anställd känner ett ansvar/stolthet för sin arbetsplats och omgivning, vet lite historia, vad saker och ting kommer ifrån, sådant gillar jag. Med ett glas bubbel och lite Palazzo dei Signori Ripasso till denna gedigna lunch så finns det bara en sak kvar att göra, besöka detta hotell kvällstid, spa:t är magiskt, provat flertalet gånger. Det bli garanterat en kanonkväll med god mat, trevliga viner och service av hög klass. Ta er tid, för att ta sig till hotellet för en lunch, drink eller kanske bara en kaffe. Ni kommer inte bli besvikna! Ännu ett stort tack till Fredrik och hans manskap som gjorde vår dag!  

Kommentarer

Populära inlägg