Snickerboa


Krabba- Krondill- Ägg- Koriander- Wakame

Det var alldeles för länge sen jag fick känna mig kreativ, använda mina egna idéer och kunna få skapa på mitt sätt. Denna söndag kändes det som att jag fick lite tid över att pyssla lite i Snickerboa. Att kalla matlagning Foodporn är ett ord som jag inte kommer att förstå, undrar vad matporr är för alla?. -Jo kanske en kebabtallrik på Söder en lördagsnatt kl 0315, den brukar se rätt sönderknu.... ut. materotik är för mig ett vackrare ord och mer hänsynsvisande ord till magisk matlagning. Mat tar tid, finns inga genvägar och en sann kock vet om det. Vissa lägger med tid på att skapa flertalet smaker, texturer, temperaturer osv, vissa plockar fram råvarornas egna smak till fullo. Inget är varken rätt eller fel detta, laga bara ärlig mat och stå för det man gillar så är det tillräckligt för mig. Vi alla kan ju inte ha samma smak och stil.
Fram med nykokt krabba, som plockas ut och bara tas ner i mindre bitar, blev några tunna skivor svamp, koriander. För att få en fet texur så blev det en klick aioli, rostade rötter från i våras som sparats i skafferiet. Bakat ägg är så uttjatat så jag använder det gärna. Kokade en buljong på krondill för en tid sen och den fick sällskapa med Wakame alger. Rätten blev naturligt god, inte för att jag är världens bästa kock utan bara respekterar det jag kan och vill!

Kommentarer

Populära inlägg