Åre Bryggkompani


Mayfly Sparkling Ale. Den är här, eller den har varit här, ett tag nu, och den är sedan läge slut, inte så konstigt, eftersom det är den bästa Ale jag haft i glaset och eftersom den försvann fortare än en avlöning så är det fler än jag som tycker om ölen. De fyra som ligger bakom detta bryggeri är givetvis smålänningar, inte konstigt att det bli "rediöl" då! Och bryggeriet har ingen längre historia, läser jag i historieböcker, för ca 2 år sen kom tankarna, men vem vill ha en historia bakom sig? Det kommer med tiden än då. Bättre är det väl med tiden som skapas i framtiden! Jag med många andra kommer att få njuta av mängder av god öl i framtiden från detta bryggeri.  Känner jag Anton rätt så kommer det att hända mycket inom snar framtid. Stort lycka till och jag är stolt över att få ta del av denna goda öl.

Utseende: Lätt bärnstens färgad med pigga bubblor, ett lätt krämigt skum som inte lägger sig i första taget.
Doften: Underbar, fina citrus toner, kall granskog, dofter som jag känner en höstdag uppe på fjället. Friskt.
Smaken: Galet bra balanserad, sticker inte för mycket åt något håll. Inte för mycket beska inte heller syra eller citrus, lång smak. jag trodde hela tiden att vid något tillfälle genom passagen i gommen skulle ölen visa sig ung men inte det, kliniskt snyggt byggt öl, inte ett skönhets fel.
Slutledning: Jag kommer inte att missa en afterski i vinter med en öl från Åre bryggkompani vid min sida. Tänk om alla fick dricka öl av denna rang i stället för att stå och hälla i sig skitöl i mindre sexig grön flaska på afterskin. Men samtidigt är det bra att de inte får göra det! För då blir det mer över til mig!

Kommentarer

Populära inlägg