2008 Straight Line Syrah


The last bottle! Jonathan Grant den unge och mycket duktiga vinmakare som sover, äter och lever med sina rankor och druvor, för att få så bra relation som möjligt! Mr Grant är med och trampar större delen av frukten enbart för att känna en närhet, är inte det naturligt? McGinley Vineyard ligger i Happy Canyon AVA, precis öster om Sant Ynez som vidare ligger under namnet Santa Barbara County. I dessa områden blir det varma och sköna dagar med gassande sol och nätterna är svala om inte mer än kalla! Perfekta förhållande för denna Rhone Riders viner! Just denna vingård planterades 1995 med Syrah klon.
Skörden för denna årgång var mycket lyckad druvorna fulla av mognad. Grant visste redan i vingården att vinet skulle bli bra. Druvorna kördes direkt ner till Turley Cellars för att sedan läggas in i ett större kylskåp för att "lugna" ner sig efter den lilla turen på traktorn från vingården till vineriet! Korgarna som druvorna ligger i har en "typ" av madrass under sig med torr is enbart för att druvorna skall hålla en sval temperatur och inte en chans till att börja oxidera, som kan se om druvorna är varma och spricker. Vid pressningen, som sker mycket försiktigt och som jag skrev innan så är Jonathan med och trampar en del av druvorna själv! Druvorna ligger i sina "bin" och musten självrinner ner i de öppna ståltankarna och efter 3 dagar så har druvorna lämnat ifrån sig all sin must! Cold Soak i 7 dagar innan vinet dras över till Fransk ek. en tredjedel är nya fat och ligger om 500 liter. Ingen filtrering eller klarning. Vinerna buteljerades 21 aug 2009.
Dessa viner har satt spår i mig och det är pure love som jag lägger till de Grant gör. Jag skall med nöje dricka min sista 2008 och minns alla goda stunder vi haft tillsammans. Och hoppas att Gunnar på Divine kommer på andra tankar och tar in vinet igen! 

Kommentarer

Populära inlägg