2011 Hocus Pocus Syrah


Valborgsmässoafton, räknade lite på de och insåg efter ett smärre tänkande, ledig denna afton hade visst inte hänt på sisådär 10 år, så när mina vänner ringde och bjöd in på sparris/lamm middag så tackade inte GastroVin nej! Ner i källaren efter att fått höra menyn och upp kom jag med lite magi på flaska. Det skulle serveras Lammracks med vitsparris, brynt hollis och en svart trumpetsvamp med vårlöksrötter. Mängder med smakrikt fett från hollisen och lammet. Syran från sparrisen och det lite söta i marinaden som Mr Kullenberg hade rört ihop med mycket kärlek. Mest spännande blev kombon kaprisens sälta med vinets påtagliga taninbestinna sida, djädrans vad häftigt när två så intensiva smaker kramas och bara blir bästa vänner! Viner kommer från firman Black Sheep Finds och dessa viner har jag följt nästan sen starten 2005. Med underbara personer som Peter Hunken och Amy Christine, som ligger bakom denna vin, kan det inte bli annat än magi! Vinet är till utseende väldigt dovt rött, nästan blodaktigt, härligt. Doften är stor med varm och mogen röd frukt, stora drag av fattoner och det brinner till lite i näsborren efter att fått ta del av alkoholen. Smaken är grym, bra balanserat med mycket bra längd, vinet släpper inte mina smaklökar i första taget! Stor och berdus hade vissa sagt med medans jag bara säger, vinet är stort och pråligt inget för vinmesar! Sammanställningen läser ni överst tillsammans med maten! Ett vin som skall följas vidare!

The wine that started it all! The Black Sheep Finds wine project started in 2005 as a result of bottling our Syrah under the Hocus Pocus label.
2011 is the seventh vintage of Hocus Pocus. It is again a blend of cool climate Syrah (Watch Hill Vineyard in Los Alamos) and warmer climate Syrah (sustainably farmed Harrison-Clarke Vineyard). I know it is a cliché, but this is my favorite vintage yet!
Aged for 12 months in one-year-old barrels, balanced alcohol of 14.5%, 450 cases produced.

Kommentarer

Populära inlägg