Sommelierföreingen West Coast

Några av de godsaker som vi drack! Flasa nr 3 är inte stupad, bara lite svår att få att stå. Cava Kripta från Agusto Torello. Fantasktisk bra!


Salma lax- Syra- Nässlor

Torsk- Fänkålskrudite- Morot- Kräfttårta- Stenbitsrom.

Carpaccio- Löjrom- Citron hollandaise- Krassesallad- Örter

Gris Dompta gård- Bacon- Nötter

Mellan spel: 1996 Arbois Dom Roullet med chips av Patanegra

38 Gradig Torsk- Burre Blanc- Örter- Chevre- Anya Potatis

Vilhelmdahls gårds mejeri- grön tomat- surdeg

Vitchoklad- Kaksmulor- Hallon- Rabarber

Kvällens tokbraiga vin. Helt nytt för mig 2007 Justin Savant Paso Robles. Vilket vin, så där underbart som en välsvaravad och smart blondin i sina bästa år. Skön frukt. Får lite av en Italiensk Cianti Classico stil på min pallet med ett samspel av Paso Robles mystiska varma klimat, en intressant kombination. Vi tackar Herr Ordförande för detta vin. Kvällen för övrigt bästa komb får jag nog erkänna att 1990 Heitz Cellar Cabernet Sauvignon som fick sällskapa med carpaccio på oxe, lätt stuken med citron och peppar över, en ordentlig klick med löjrom, vit perfek kokt sparris och Hollandaise. Vintents stuktur blev så samhetslen tackvare fetter i Hollandais såsen och sältan i löjans rom, fick vinet att spraka loss som bara den. En sådandär komb som man inte tänker på varje dag.

Aftonens mest mystiska vin blir Cederbergs 2005 Shiraz Teen Die Hoog. Som en smärre kokt rökbomd blev första noshällsningen, efter kom packad frukt och Terroir så det stod härliga till.

Efter middagen blev det kaffe och mycket skit snack, precis som det skall vara när dessa damer och herrar träffas. Med ett regningt förväl så reste alla de Goa Göteborgarna hem mot sina hyddor. Jag och Sean tog oss en rejäl stänkare efter för att summera aftonen.

Kommentarer

Populära inlägg