Red Head Studio!

Red Head. Vineriet eller fritidsgården som tyvärr gick i graven för snart ett halvår. Det är precis så jag hämtat mig från den svåra skilsmässan, men livet går vidare och Gunnar på Divine letar febrilt för att finna en tok som passar in under clown viner i portföljen. Vinet som bär namnet Yard Dog. läcker label, i detta läge får till och jag med hålla med om att jag är en label drinker. Druv Blandningen är väl lite si så där med, men man tager vad man haver och kokar ihop så blir det så här roligt. Det är väl inte hela sanningen men chef på Red head tager 55 % Chardonnay, 15 % Sauvignon Blanc, 15 % Riesling, 10 % Semillion och 5 % Viogner. Och druvorna kommer från de bästa lägena i McLaren Vale´. Produktionen för årgång 2006 landade på 5500 buteljer.
Tasting Note
Halvgul halmig ton av gul rent ut sagt. lätt bärnstensfärgad, och då menar jag lätt.
Doften är som när du drar snoken i isen på hockeyrinken. Med det menar jag att det gör lite ont av alla dofter som slår dig långt in i snoken. Och det är lite bitit att dofta på därför fick jag mig tanken på isen.
Smaken är ett rent hel-e att reda ut. Det slutar inte med nyfikna doftatomer som bara dyker upp hela tiden. Chadonnays eleganta finstämda fetma, med Sauvignon blancs krusbärsbuske farande över Rielsings tuffa syra och mineralkomplex och råga på allt Viogners lite saltpudrande intryck, tur att lite mild och snäll fruktande Semillion finns med. Det är lika bra att lyssna på stenhård Techno om man skall ha ljuv musik till detta vin..
Sammanfattningen blir, ett vin med sjukt kaxig arogant stil till en början för att sedan komma tillbaka efter andra periodvila och visa upp en maxad och fullproppad fruktkropp som bara skriker -Jag vill ha Salma lax och i plus menyn så skall det finnas med både soya, wasabi och ingefära Så med detta så drar jag till sushibutiken och handlar mat.
Vet att det finns enstaka flaskor kvar på bolaget så skynda att Fynda..

Vi drar oss tillbaka till 1987 då började vi se få nys om ett uttryck som myntade "The flying Winemakers" unga Aussie killar och en del tjejer gav sig till Europa för att lära sig mer om klassisk vinmark och efter åratal så återvände de med massor av idéer och tankar, givetvis kunskapsberikade till tusen. Tyvärr så stod det ofta ett litet problem tillförfogande när dom kom tillbaka till hemmajord. Inget eget vineri, utan egna druvor. Men efter ett tag så fick man köpa in sig och ta del av druvor, fat fick man ta till vad som fanns och Red head studio uppkom efter en bar/ Restaurang som bar namnet Red head. Där föddes de första faten med viner, det är det härliga Garage dór kommer ifrån. Restaurangen lades ner och blev som en fritidsgård för egensinnade vinmakare som ville prova sin konst till att göra ett perfekt vin.
Så vem vet. Har din flaska Whipe hand eller Return to the living filtrerats mellan två biljardbord eller den härliga Yard dog fått vila i faten brevid en soffa med två sovande vinmakare. Det är detta som gör vin så spännande.. undra vad AOC eller DOCG skulle säga.. Vem bryr sig.
(Poäng 7,0)

Kommentarer

Populära inlägg