Jägare Svensson från byn "Rönnerum"Jägare Svensson tog sig ett par dar ledigt och begav sig till Jämtland för att undkomma det höga tempot som infinner sig på Öland. Fångsten blev bla ett antal fina ripbröst.
Snäll som han är så fick jag förtroendet att laga till dessa flygande (ikke längre) gourmetbitar. Riporna fick infinna sig i mänger av brynt smör innan det var tid för härliga örter givetvis från öland och Alvaret till största del. Rotfrukter och grönsaker skulle göra sig giftemålet bara bättre. I med stor mängd rötjut från butel, och nu skulle ripona gotta sig i bastun (ugnen) för att smaka till sig ordentlig. Eftersom Jägaren är svag för betor så fick det bli smörbakade och saltade rödbetor. Dammerna är förtjusta i risotto så det fick sätta pricen över I:et så att säga.
Det var så sjukt gott så vad vi drack till blev lite ovisst men efter så reflekterade jag att det blivit Riesling från Ungern, Chardonnay från Chile, Ja vet i tusan om det inte stor en Marsanne från Chile me.. Röda sidan klirrade det tomma flaskor från Us & Ravenswood. Hmm vem drack Porter till detta? Men det var renslickade tallrikar, tomma glas och fulla magar som intog soffan efter detta.

Ett stort Tack till Trevligt sällskap och speciellt tack till Jägare Svensson

Kommentarer

Populära inlägg