DRC släpp 19 oktober!! FYND PRISVÄRT? Lätt...


Då var det dax att plocka upp den stora plånboken för den 19 oktober släpper Monopolet de åtråvärda flaskorna från DRC Bourgogne årgång 2006.

Vad säger vi om årgång 2006, personligen inte lika stort som 2005 men inte långt därifrån. och det skall bli kul att få prova dessa viner tillsammans med årgång 2005 och se vad dom tycker om varann, när man är på denna nivå när det gäller kvalitet på viner så är det igentligen barnsligt att prata om årgångar, speciellt från denna producent. Allt som Aubert rör vid och godkänner är guld och alla vill åt hans viner, den som säger något annat är inte riktigt klok. Priserna då?
Jo då dom ligger där dom skall vad sägs om dryga 24000 kr för topp Vinet Domaine de la Romané Conti, La Tâche för dryga 6000 kr osv. Det är mycket pengar, men det är värt varje öre.

- Nu tänker mer än 80 % Sverige att man är galen och slänger ut massor av pengar på en flaska vin. Men den dagen (den sorgen) jag skulle skriva en vinartikel i någon av kvällstidningarnas bilagor om viner som är alldeles underbara bara för att dom ligger i någon jäkla pappkartong som är behändig att bära med sig (och man ser ju inte hur mycket man druckit..Perfekt alko)
och det passar både till grillad fisk, fågel, biffen, även till sommarsalladen, som fördrink och fan till och med sillen på midsommar och som grädden på moset kostar skiten bara 159 kr för tre liter (oxiderad druvmust) För vin är det fan inte..Vad är det dom brukar säga?
FYND, PRISVÄRT...


Prisvärd för mig är ett vin som kan kosta allt från 50 lappen till 20000 kr flaskan.Det är sällskapet, miljön, tillfället, humöret som avgör vad som är fynd och prisvärt för mig.

Å kalla mig inte Vinsnobb för det. Alla har vi våra brinnande intressen och mitt livs intresse är Vin och världens dryck.

*Såg att någon köpte en tavla (konst kan jag inte ett jota om) för endast 200 miljoner
(fynd eller prisvärt)
*Grannen skulle promt ha den nya stora feta stats jeep:en för endast 1,2 miljoner och då var inte sport paketet inräknat
(fynd eller prisvärt)
*Ett stycke frimärke som "bara" kostade 36000 Skr, är det ett fynd eller prisvärt? -JA det är det för denna person med ett gedigiet intresse och kunskap så är detta garanterat ett
FYND!!
Länge leve alla glada samlare med ett enormt intresse för vad som helst.
Jag köper alkohol.

Kommentarer

Populära inlägg