2008 Straight Line

Jonathan Alias John Grant vilken skön människa, han låter då inget och då menar jag inget får gå till 99 % det är 110 % som gäller när det är vinproduction vi talar om. Vad säger Ni om att John är med och trampar druvorna för att han vill få en närhet till musten... Vad säger vi om det Kärlek, passion och omtanke så det förslår. John som är en gammal räv i vinmakeriet, idag arbetar han som ass vinmakare på Turley och på den gedigna CV:n så lägger vi till Mondavi, Plumjack och Corison. Jonte äger som sagt inga egna druvor utan köper in frukten från McGinley och gör sitt egna vin i ett hörn på Turley. I de flesta fall så är det en brådande tid då druvorna har skördats för att så fort komma till vineriet så att druvorna inte tappar kvalitet och spricker. Men här gör man som av så att druvorna får "slappna av" i kylskåp i ett dygn ungefär och 66 % av druvorna får jäsa med skälkarna. Och som jag skrev innan, Jonte är med och trampar sin druvor för kontakten till musten och han vill känna sig behörig i produktionen. 150 lådor om året blir det och det är viner som ligger mig nära om hjärtat och jag tror med tiden kommer dessa viner enbart bli bättre och bättre. Det finns dom som säger att vinet är för mycket, kladdigt och syltigt, så fan heller...
Santa Barbera, området som gärna presenterar sig som ett lite svalare område och här trivs Rhone druvor alldeles utmärkt.

Utseende: strålande med kräftig mörk och djup färg.
Doft: Wow... totalt full proppad med mogen röd och blå frukt. lätt doft av vaniljen från faten. Lakrits i mängder.
Smaken: Erkänner ok... mogen? ja absolut så går det att spara i några år till men drick nu, denna eleganta frukt som gör mig med fattonerna, kryddigheten och spänsten är grym..
Sammanställning: Porrig, sexig, snygg... ja allt som har med lycka att göra.

Poäng: 9,4


Kommentarer

Populära inlägg