Red Head´s Studio


Red Head gör det igen, Return Of The living Red Zombie, är bara ett av alla underbara (mer roliga) viner som görs i den gamla Restaurangen med samma namn Red Head. Detta började rent som ett Garage projekt och här fungerar det likt en fritidsgård för galna vinmakare. Alla som vill göra ett vin men inte har ekonomin för ett eget vineri, kommer hit för att kunna uppfylla allas dröm att göra ett "eget vin" Här finns "chief winemaker" Adam Hooper som håller ett vakande öga över det hela. Han ser ut som självaste Jack Sparrow och har hört av vänner att det är det namnet som han använder vid besök. Detta vin är till stor del gjort på Cabernet Sauvignon och en portion med Portvindruvan nr uno Touriga national, vinet är ett kraftpaket av god kvalitet, vinet visar upp sig från en kaxig och stram sida vid första mötet, och det tar lång tid innan vinet vaknar till liv, men till slut så öppnar sig en kropp som är packad med bär, värme fat toner (ofiltrerat) och hela 15,5 % alkohol, så vinet är ett fullblod i stora drag. Personligen så är det otroligt kul att prova dessa viner, men skall jag vara uppriktigt ärlig så är vinerna för kaxiga, den höga alkoholen blir för mycket, det är som jag skrev innan sjukt stramt och det känns nästan som att här skall vi se hur mycket kraft vi kan få i ett vin, utan att ha riktigt koll på att vinet behöver en balans, som jag saknar. Drick vinet till en t-bone steak, Entrecôte, Secreto, vad som behövs är fett och det i stora mängder.
Poäng 6,8 ( 0,8 är enbart för att det är ett roligt vinprojekt)

Kommentarer

Populära inlägg